Zomerse salade van Brasserie de Panhoeve
‘In onze bourgondische brasserie serveren wij verschillende goedgevulde maaltijdsalades, waarvan deze
kipsalade met verse ananas één van onze toppers is. Probeer ‘m zelf thuis ook eens!'
Danielle, Monique en Stefanie van Sabben
‘Wij zijn drie zussen en hadden altijd één gezamenlijke droom: samen een restaurant beginnen. Nu runnen wij al ruim negen jaar de sfeervolle Brasserie de Panhoeve in ’s-Heer Arendskerke.’

Ingrediënten
• 75 gram kipreepjes
• peper, zout en kipkruiden
• 75 gram verschillende slasoorten
• 100 gram komkommer
• 50 gram gele & rode paprika
• 20 gram rode ui
• 70 gram verse ananas
• 25 gram kruidendressing (azijn,zonnebloemolie, mosterd, peterselie, bieslook, gemberstroop)
• boter
• 10 gram chili-mayonaise
Bereiding
Marineer de kipreepjes met peper, zout & specerijen, laat deze even intrekken. Was de slasoorten en pluk deze in stukjes. Snijd komkommer, paprika, rode ui in reepjes, snijd de tomaat en verse ananas in blokjes en snijd de kruiden voor de dressing heel fijn. Houd wat bieslook apart voor de garnering.
Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Neem een diep bord en vul dat met de slablaadjes en de gesneden rauwkost (houd de ananas apart). Verdeel hierover de kruidendressing.
Bak de kipreepjes gaar in een pan met boter en voeg op het laatste moment de ananas toe zodat deze net lekker lauwwarm is. Voeg de kip en ananas toe aan de salade en maak af met streepjes chili-mayonaise en bieslook.
