Winterse salade van Tapsalon Goesto
Remco en Marloes Dommisse: ‘Omdat we van koken en lekker eten houden, begonnen we drie jaar geleden een delicatessenwinkel: Tapsalon Goesto. Onze voorkeur gaat uit naar de mediterrane keuken.’
Een frisse salade
‘Het recept dat wij voor jullie hebben, is een heerlijke winterse salade met fregula tostata. Dat is één van de lekkere pastasoorten uit onze winkel. Fregula is een geroosterde pastasoort in bolletjesvorm uit Sardinië. Een frisse salade met venkel, sjalot, gerookte makreel en gedroogde abrikoos. Lekker met een knapperig stokbroodje en een glaasje witte wijn erbij.’
Ingrediënten
- 1 sjalot
- ½ venkel
- 130 g fregula tostata
- 2 gerookte makreelfilets
- 30 g gedroogde abrikozen
- 50 g rucola
- 1 el mosterd
- 2 el extra vierge olijfolie Sicilië
- 2 el witte balsamico-azijn
- 1 el suiker
- peper & zout
Bereiding
- Snijd de sjalot in fijne ringen en de venkel in dunne plakjes.
- Maak een volle vinaigrette van witte balsamico-azijn, olijfolie, mosterd, suiker, peper en zout. Leg de plakjes venkel en sjalot in de dressing, schep om en laat marineren.
- Kook de fregula tostata met zout beetgaar in 12 minuten. Giet af en spoel daarna af met lauw water.
- Breek de gerookte makreel in stukjes.
- Doe de fregula in een grote kom en meng er de gemarineerde groenten met de dressing, stukjes abrikoos, rucola en de stukjes makreel door.