Pastasalade pesto van Op 't Hof Olmenstein
Arianne en Linde de Voogd: 'Op ’t Hof Olmenstein heeft een bed & breakfast en biedt vergaderfaciliteiten aan. In de theetuin verwelkomen we gasten voor eten en drinken. Een maaltijd afhalen is ook mogelijk. Alles wordt zelf vers gemaakt.'
Zomerse salade
‘Wij hebben een heerlijke zomerse pastasalade pesto voor jullie. Niet alleen erg lekker, de salade is ook makkelijk om mee te nemen voor een picknick.'
Ingrediënten
• 300 g pasta
• 150 g pesto
• 350 g cherrytomaten
• 150 g gedroogde tomaten
• 550 g mozzarella
• 1 paprika
• 3 el pijnboompitten
• handje rucola
• Parmezaanse kaas
• gerookte kip (optioneel)
• peper & zout
Bereiding
1. Begin met het koken van de pasta in een pan met water, gooi er een snuf zout bij.
2. Giet de pasta af en laat die afkoelen, of spoel die af onder de koude kraan. Giet er wat olijfolie overheen, dan plakt de pasta niet aan elkaar.
3. Snijd de paprika en de gerookte kip in blokjes en scheur de mozzarella in stukjes.
4. Voeg de pesto, tomaten en de pijnboompitten toe.
5. Meng alles door de afgekoelde pasta.
6. Maak het bord af met wat rucola en Parmezaanse kaas. Breng op smaak met peper en zout.