Hartige groentetaart van Jardin
Nancy Braam en Gijs Vervenne: Aan de Opril Grote Markt in Goes vind je ons kleine, maar gezellige koffie-, ontbijt- en lunchzaakje: Jardin. Sinds december 2023 is iedereen welkom!
‘Wij delen met jullie een hartige groentetaart met oude kaas en pecannoten. We serveren deze als lunch. Heerlijk in combinatie met soep.’
Ingrediënten
Voor het deeg
- 300 gram bloem
- 150 gram roomboter
- 1 theelepel zout
- 1 ei
- 2 eetlepels koud water
Voor de vulling
- olijfolie
- 500 gram wilde spinazie, gewassen
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, gehakt
- 1 grote courgette, in plakjes
- 3 rijpe trostomaten, in plakjes
- 1 bakje champignons, in plakjes
- 2 puntpaprika’s, in plakjes
- 1 broccoli, in roosjes
- 7 eieren
- 2 deciliter crème fraîche
- 1 bos platte peterselie, gehakt
- 400 gram oude kaas, geraspt
- zout en peper
Voor de garnering
- gemalen pecannoten, geroosterd
- rucola
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
- Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en meng tot een soepel deeg. Laat een half uur rusten.
- Vet de quichevorm in. Rol het deeg uit tot iets groter dan de vorm en doe het deeg in de vorm. Prik de bodem in met een vork.
- Stoof de spinazie met ui en knoflook in een scheutje olijfolie.
- Bak de courgetteplakjes en de champignons.
- Kluts de eieren en meng met de crème fraîche en de peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
- Plaats alle groente in laagjes over het deeg. Overgiet met het eimengsel en bestrooi met de oude kaas.
- Bak in ongeveer 45 minuten gaar. Garneer met de pecannoten en rucola.