Wethouder Stan Meulblok

Stan Meulblok (56) was jaren actief in de gemeenteraad. Eerst als raadslid en later als fractievoorzitter van Partij voor Goes. Hij is begin juni als wethouder gestart. Stan wil zich inzetten voor gelijke kansen voor iedereen.

Nieuwe uitdaging

‘Ik ben geboren in Heinkenszand, maar woon al bijna mijn hele leven in Goes. Om precies te zijn in Goes-Noord. Ik ben alleenstaand, vader van twee dochters en inmiddels trotse opa van een prachtige kleinzoon. Hiervoor was ik directeur van de Omnisscholen in de gemeente Borsele. Ik had dat best tot mijn pensioen kunnen blijven doen, maar ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Als ‘onderwijs­man’ geloof ik in een leven lang leren. En waar ik wakker voor te maken ben? Voor mijn kleinzoon en voor noodgevallen.

Trekkersrol

Ik heb voor het wethouderschap gekozen, omdat ik graag iets voor anderen wil betekenen. Voor inwoners én ondernemers. Vooral ook in sociale zin. En omdat ik iemand ben die graag zaken in gang zet. Ik neem graag een trekkersrol op me om samen met anderen plannen en ambities te realiseren. Voorheen in het onderwijs en nu in de politiek. Het vorige college heeft Goes economisch sterk achtergelaten, met een gezonde financiële situatie. Dat is zeker een verdienste en dat wil ik de komende jaren graag voortzetten.

Doorstroming verkeer

De grootste uitdaging binnen mijn portefeuil­le vind ik de doorstroming van het verkeer in Goes. Nu komt het verkeer op te veel plekken vast te zitten, vooral in de spits. Dat leidt op verschillende punten tot onveilige situaties, ergernis en vertraging. Iedereen herkent dit wel. Ik ga er alles aan doen om dit op te lossen. Mijn streven is een einde aan de files en opstoppingen én een veilige situatie voor alle weggebruikers, ook de meest kwetsbare.’

Social media

Volg Stan Meulblok op social media via

  • Facebook: /stan.meulblok
  • Instagram: /stan_meulblok
  • LinkedIn: /in/stanmeulblok
  • Twitter: @Stan_Meulblok

Samenspel, jaargang 53, juli 2022