Wethouder Martijn Vermeulen MA

Martijn Vermeulen (27) is de jongste wethouder van het nieuwe college. Burgerparticipatie, cultuur en cultureel erfgoed zijn onderwerpen die hij belangrijk vindt. Daarnaast wil Martijn perspectief bieden aan de jonge inwoners van de gemeente.

Re-enactment

‘Met mijn vriendin woon ik samen in Goes-Oost. Voordat ik wethouder werd, werkte ik als archiefmedewerker bij de gemeente Hulst. De interesse in geschiedenis zat er al vroeg in bij mij. Ik heb dit dan ook gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. En één van mijn hobby’s is re-enactment, het naspelen van historische gebeurtenissen. Dat doe ik in een kostuum, zodat het net lijkt alsof je echt terug in de tijd bent. Verder houd ik van lezen en alternatieve muziekstijlen.

Duidelijke visie

Ik zat de afgelopen vier jaar namens Nieuw Goes in de gemeenteraad. Politiek bleek heel leuk, dus ik wilde meer. Als raadslid ben je veel gebonden, maar als wethouder ben je juist meer uitvoerend bezig. Dat doe ik toch het liefst. Het politieke klimaat in de gemeente is goed, de partijen werken veel samen. Wat mij betreft blijft dat zo. Over Goes heb ik een heel duidelijke visie. We hebben als gemeente ontzettend veel potentie. Voor de culturele sector wil ik meer op poten zetten. Zo hebben we in de coronaperiode ondervonden dat cultuur van groot belang is op het gebied van economie en welzijn.

Perspectief

Als jonge wethouder heb ik veel aandacht voor de jongeren in onze gemeente. Ik wil hen perspectief geven, bijvoorbeeld op het gebied van sport, muziek en andere vrijetijds­besteding. Cultureel erfgoed vind ik eveneens belangrijk. We hebben maar vijf gemeentelijke monumenten. Als het aan mij ligt, komen er daar een stuk meer bij. En het verder ontwik­kelen van burgerparticipatie is een onderwerp waar ik me hard voor ga maken. Inwoners moeten zich gehoord voelen. Mocht er dus iets zijn, schroom dan niet om contact op te nemen. Ik kijk ernaar uit veel mensen te ontmoeten.’

Social media

Volg Martijn Vermeulen op social media via

  • Facebook: /martijn.vermeulen.56
  • LinkedIn: /in/martijn-vermeulen-0a24a6141/

Samenspel, jaargang 53, juli 2022