Wethouder Joan Veldhuizen

Joan Veldhuizen (58) woonde tot 1 juli in de Bollenstreek. Ze verhuisde naar de Goese Bloemenbuurt om wethouder te worden in Goes voor PvdA-GroenLinks.

Solliciteren

‘Ik was eerder wethouder en vond dat een superleuke baan. Na de gemeenteraadsverkiezingen ben ik door meer gemeenten gevraagd om te solliciteren als wethouder. Goes sprong er voor mij uit. De gesprekken waren goed, de contacten prettig en ik kende Goes en Zeeland al van vakanties. Als natuurmens met wandelen en vogels als hobby’s, vind ik de groene omgeving een groot pluspunt. Ik koos honderd procent voor Goes.

Positieve indruk

De positieve indruk na de eerste kennismaking werd sterker toen ik vaker in Goes kwam tijdens de coalitiegesprekken. Ik sprak zoveel mogelijk met mensen. Ik voelde me snel welkom en vind dat mensen hier respectvol met elkaar omgaan. Dat is heel belangrijk, want dialoog is de basis is voor mijn manier van werken. Alleen door contact met inwoners, andere bestuurders en organisaties kan ik ontdekken en begrijpen waarom dingen gaan zoals ze gaan. Dit brengt me bij oplossingen of leert hoe iets de volgende keer beter kan.

Stevige uitdagingen

Mijn portefeuille heeft een paar stevige uitdagingen. Bijvoorbeeld de duurzaamheids­opgave en de vraag hoe kunnen we inwoners helpen om over te schakelen naar duurzame energie? Tegelijkertijd zijn er oplossingen nodig om de gevolgen van klimaatverande­ring op te vangen. Ook maak ik me sterk voor de bouw van meer betaalbare woningen in balans met de natuur. Andere doelen zijn rust brengen in de jeugdzorg, het vergroenen van de gemeente en armoedebestrijding. Allemaal grote thema’s met onzekerheden. Maar ik geloof erin dat we samen veel kunnen bereiken.

Open houding

Door samenwerking, open te staan voor initiatieven en het volgen van goede voorbeelden ga ik me daar volledig voor inzetten. Ik begin met een open houding aan mijn wethouderschap en verheug me er op om Goes beter te leren kennen door veel vragen te stellen en te luisteren.’

Social media

Joan houdt een blog bij over haar ervaringen als wethouder in Goes. U kunt dit volgen via de website van PvdA Goes. Ga naar de website van PvdA Goes. Kijk voor meer informatie over Joan op haar social media.

  • Instagram: /joanveldhuizen
  • LinkedIn: /in/joan-veldhuizen
  • Twitter: @joanveldhuizen

Samenspel, jaargang 53, juli 2022