Wethouder André van der Reest

André van der Reest (59) is begonnen aan zijn derde periode als wethouder. Hij kijkt ernaar uit de komende vier jaar opnieuw zijn steentje bij te dragen in het college.

Kleinkinderen

‘Als geboren en getogen Zeeuw voel ik me erg op mijn gemak in Goes, ik woon er al ruim 35 jaar. Ik ben getrouwd en heb zes kinderen. Zij zijn allemaal al de deur uit. Ik heb ook elf kleinkinderen waar ik ontzettend van geniet. In mijn vrije tijd lees en wandel ik veel. Ook werk ik graag in de tuin. Verder houd ik erg van buitenlands eten. Voor een bord lasagne van mijn vrouw kun je me ’s nachts wel wakker maken.

Verschillende gemeenten

Van huis uit ben ik een echte ‘gemeenteman’. Ik werkte na mijn middelbareschooltijd bij verschillende Zeeuwse gemeenten, zoals Reimerswaal, Borsele en Schouwen-Duiveland. Ik was daar onder andere afdelingshoofd, en bij de gemeente Midden-Schouwen was ik gemeentesecretaris. Daarna was ik een tijdje als ZZP’er actief in het interim-management. Toen kwam ik voor opdrachten ook bij verschillende gemeenten, bijvoorbeeld weer bij Reimerswaal. Verder zat ik van 2002 tot en met 2010 in de Goese gemeenteraad.

Mensenmens

Ik ben sinds 2014 wethouder van onze gemeente en zet mij al ruim acht jaar in voor de Goese samenleving. Ik wilde graag wethouder blijven, omdat ik voor de komende jaren nog heel veel uitdagingen zie. Daarbij denk ik aan de spanningen die er op de arbeidsmarkt zijn. Maar ook aan het goed op peil houden van de zorg en het regelen van onderwijshuisvesting. Ik ben blij dat ik me met deze onderwerpen mag bezighouden. Het liefst doe ik dat live, dus door persoonlijk contact met inwoners, instellingen en organisaties. Ik ben namelijk een mensen­mens en vind het belangrijk om goed zichtbaar te zijn. Met de ervaring die ik heb, hoop ik bij te dragen aan een succesvol nieuw college.’

Social media

Volg André van der Reest op social media via

  • Facebook: /andre.vanderreest.33
  • Instagram: /andervanderreest
  • LinkedIn: /in/andre-van-der-reest
  • Twitter: @vdreest

Samenspel, jaargang 53, juli 2022