Vrijwilligers bij de buurtbusvereniging ontmoeten allerlei mensen

Waar geen standaard openbaar vervoer rijdt, kunt u de buurtbus gebruiken. Elke maand brengen acht buurtbussen samen zo’n 4.000 passagiers van A naar B.

Nieuwe chauffeurs

Alle chauffeurs op de buurtbus zijn vrijwilligers. Buurtbusvereniging Zuid-Beveland is altijd op zoek naar nieuwe chauffeurs. Voorzitter Paul Mulder: ‘Als vrijwilliger rijd je één dagdeel per week. Het is leuk en sociaal werk. Je ontmoet en vervoert allerlei soorten passagiers. Van studenten naar het CIOS, tot ouderen naar het ziekenhuis die verlegen zitten om een praatje. Mensen zijn dankbaar en altijd blij om je te zien.’ De buurtbussen rijden alleen op werkdagen van ongeveer acht uur ’s ochtends tot ongeveer zes uur ’s avonds. Er wordt in twee dagdiensten gereden. Behalve chauffeurs zoekt de vereniging ook een nieuwe secretaris. ‘Als secretaris notuleer je ongeveer vijf vergaderingen per jaar en je houdt alle vrijwilligers op de hoogte over ontwikkelingen via de mail.’

Aangepaste dienstregeling

Goed om te weten is dat de dienstregeling in de loop van december verandert tussen Goes en Kattendijke en tussen Goes en Wolphaartsdijk. Er komt een dienst naar het Goese Diep bij.

  • Lijn 580, tussen Goes en Kattendijke en het Goese Diep: Op dit moment rijdt de buurtbus van Goes naar Kattendijke elk uur. Vanaf december rijdt de buurtbus nog één keer in de twee uur van Goes via Kloetinge naar Kattendijke. Het andere uur rijdt de bus via de Houtkade naar de eindbestemming de Goese Dieplaan. Deze laatste dienst rijdt niet langs Kloetinge en Kattendijke. Het vertrekpunt van de bussen is het station in Goes.
  • Lijn 582, tussen Goes en Wolphaartsdijk: Vanaf het eindpunt in Oud-Sabbinge, rijdt de bus voortaan via de Prins Bernhardstraat, Bijsterweg en de Veerweg naar de Papeweg, om vanaf daar de oude route te vervolgen. Door de extra haltes kunnen meer passagiers met de buurtbus van en naar de recreatiezone in Wolphaartsdijk.


Lijn 595 verandert niet en rijdt vanaf het station via Goes-Zuid, het ziekenhuis en ’s-Gravenpolder naar Kwadendamme en Hoedekenskerke.

Vrijwilliger iets voor u?

Ziet u zichzelf de buurtbus wel besturen of spreekt de rol van secretaris u aan? Meldt u zich dan aan bij de buurtbusvereniging door te mailen naar buurtbuszuidbeveland@gmail.com of bel naar 06-36 327 800. Kijk voor meer informatie en de dienstregeling op de website.

Ga naar de website van Buurtbus Zuid Beveland. 

Samenspel, jaargang 53, oktober 2022