Speel mee en word ook Cyber Agent

Sanne van 11 wist eigenlijk helemaal niets over cybercriminaliteit. Tot het haar overkwam. ‘Mijn webcam werd gehackt. Iemand keek mijn slaapkamer in en bespiedde me via mijn computer.’

Cybercriminaliteit groeit met de dag. Vaak sta je er pas bij stil als jij of iemand uit je omgeving online wordt opgelicht of misbruikt. Kinderen kunnen heel makkelijk slachtoffer worden. Via hun mobieltje of de computer thuis. 

Telefoon of tablet

Voor Sanne en haar leeftijdgenootjes ontwierp de politie samen met specialisten HackShield. Dit is een spel voor op je telefoon, tablet of computer voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Al spelend leren zij zich te beschermen tegen online gevaar. 

Let op!

Soms is het verleidelijk om op een link te klikken die je naar een ‘foute’ website lokt. Een oplichter kan dan op een geniepige manier informatie of geld van je stelen. Klik dus nooit op een link in een ‘lok-mail’ van iemand die je niet kent. 

Wat bijvoorbeeld ook kan gebeuren is dat iemand de gegevens van jouw vriend hackt en namens hem vraagt om een leuke foto van jezelf. Even later volgt de vraag om een foto van jou in je bikini of zonder kleren. En jij maar denken dat je vriend dit vraagt. Voorkom sexting en check altijd wie jou wat vraagt. 

Tip je vrienden

Als je HackShield speelt, leer je online gevaren herkennen. Door de levels te spelen, word je zelf specialist. Je kunt je vrienden, ouders en oma en opa dan op de gevaren wijzen. Zo leert iedereen om je heen wat cybercriminaliteit is. En jij wordt Cyber Agent!

Goes doet mee

HackShield werkt samen met veel gemeenten. Goes sluit zich hier nu ook bij aan. Wij zoeken dit jaar samen met de politie naar Goese Cyber Agents. Meer informatie hierover volgt op Facebook, Instagram en onze website. HackShield is gratis, omdat onder andere gemeenten zoals Goes hiervoor betalen. 

Bekijk het spel en lees meer over HackShield via global.joinhackshield.com/nl.