Samenspel wordt GOES

Samenspel, het huis aan huis blad van de gemeente Goes, wordt GOES. Na 54 jaar lanceren we dit nieuwe magazine met meer foto’s en verschillende rubrieken. We spelen hiermee in op de wensen van de lezers. Het nieuwe blad is leuker, aantrekkelijker en ‘Goeser’.

Samenspel is een begrip in Goes. Onderzoek wijst uit dat ruim 85 procent van de Goesenaren het blad inkijkt en het graag blijft ontvangen. Wel veranderen (landelijk) de leeswensen. Men wil meer beeld en minder tekst. Dit geldt vooral voor jongeren en mensen die minder makkelijk lezen. Het magazine GOES is naar onze mening een verbeterde versie van het oude Samenspel.

Voorbeeld van ‘makkelijker lezen’ in het gloednieuwe nummer is het artikel ‘Fijne extra’s’ over vergoedingen voor inwoners met een laag inkomen. In plaats van veel tekst, zijn er meer foto’s om deze informatie over te brengen. Daarnaast zijn de teksten duidelijker, door het gebruik van eenvoudige woorden en korte zinnen. Nieuwe rubrieken zijn onder andere ‘het Goes van’ en ‘Lokaal eten’. Ook is er nu een vaste columnist, Eugène de Kok. De evenementenkalender staat voortaan op de achterzijde, zodat het magazine hopelijk voor langere tijd bewaard blijft. 

Wij hebben overwogen het blad volledig of gedeeltelijk te digitaliseren vanwege duurzaamheid. Maar uit hetzelfde onderzoek blijkt dat de meerderheid toch nog de voorkeur heeft voor een papieren exemplaar. Uiteraard is er gekozen voor klimaatvriendelijke productie en duurzaam papier. Ook zijn de artikelen uit het magazine allemaal te lezen op deze website.

Samenspel wordt GOES