Roy Mulder

Roy Mulder speelt bij het eerste elftal van VV Kloetinge. Hij voetbalt al ruim 25 jaar bij de club. Roy kent de vereniging dan ook van binnen en van buiten.

Aanvoerder

‘Kloetinge is echt een onderdeel van mijn leven. Ik voetbal er al sinds mijn vierde. Mijn broer speelde er ook en mijn vader was altijd trainer. Ik heb hen bij de club ‘opgevolgd’. Ik voetbal nu al een aantal jaar in het eerste elftal en ben inmiddels ook aanvoerder. Dat vind ik wel speciaal. Omdat ik al heel mijn leven bij Kloetinge speel, zie ik dat wel als een soort bekroning. Als aanvoerder ben ik verantwoordelijk voor mijn ploeggenoten. Daarnaast heb ik een voorbeeldfunctie naar de jeugdspelers toe. Ik probeer die rol zo goed mogelijk in te vullen.

Kampioenswedstrijd

Onze club is absoluut een familievereniging, dat merk je aan alles. Bij iedere wedstrijd is er altijd veel publiek en ouders zijn erg bij hun voetballende kinderen betrokken. Buitenom het voetbal leeft de vereniging ook. Bijvoorbeeld met kinderkampen en clinics die op ons complex plaatsvinden. Wat ik bijzonder vind, is dat alle jeugdteams en het eerste elftal op hoog niveau spelen. Zelf ben ik afgelopen seizoen met Kloetinge 1 naar de 4e divisie gepromoveerd. In onze kampioenswedstrijd kwam alles samen. Er stonden superveel mensen langs de lijn en na het laatste fluitsignaal was de ontlading enorm. Ik vond dat heel mooi om mee te maken. Als ik eraan terugdenk, krijg ik nog steeds kippenvel.

Stimulans

Ik denk dat het voor de gemeente goed is dat Kloetinge op hoog niveau voetbalt. Dat trekt misschien wel bezoekers van buitenaf aan. Daarnaast kan het ook een stimulans zijn voor inwoners van de gemeente. Dat ze zien dat sporten op hoog niveau dichtbij huis mogelijk is. Ik hoop dat we als vereniging dat aanbod vasthouden en blijven doorgroeien.’

Samenspel, jaargang 53, oktober 2022