Peter Versluis

Peter Versluis speelt basstenor bij de internationale slagwerkgroep The Next Formation Drumline uit Wilhelminadorp. Ook is hij sinds 2016 ook voorzitter van deze vereniging.

Internationale groep

‘The Next Formation Drumline is in 2012 opgericht. Ik maakte vroeger muziek bij Excelsior in Goes, alleen die club bestaat al lange tijd niet meer. Ik had na een paar jaar niks doen wel weer zin om muzikaal aan de slag te gaan. Dus ik heb toen negen andere oud-leden van Excelsior gebeld en gevraagd of ze mee wilden doen. Gelukkig zeiden ze allemaal ‘ja’. We zijn nu een internationale groep, want we hebben ook een paar Belgische leden. Die zijn bij ons terechtgekomen na een samenwerking met een slagwerkgroep uit Lier, een plaatsje onder Antwerpen.

Basstenor

We repeteren twee keer per maand in Het Wilhelminahuis in Wilhelminadorp. Ook onze leden uit België zijn hierbij aanwezig. Dat geeft aan dat de sfeer onderling goed is. Anders zouden ze die lange afstand niet rijden. We bespelen verschillende instrumenten. Zo hebben we snare-, tenor- en basedrums. Zelf speel ik een zelf gecreëerde basstenor. Dit is hetzelfde als een tenor met toms aan een rek, maar dan met bassklanken. Ik hoop dat we in de toekomst meer leden mogen verwelkomen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Optredens

Onze slagwerkgroep verzorgt ook optredens, meestal zo’n vier, vijf keer per jaar. We spelen als vereniging alleen ritmes in plaats van nummers. Dat maakt ons in mijn ogen wel uniek. Naast het muziek maken met de andere leden schrijf ik zelf nieuwe ritmes. Het bedenken hiervan is erg leuk. Sommige van mijn zelfverzonnen ritmes spelen we tijdens optredens. Als het publiek ze dan ook waardeert en swingt op de muziek, ben ik een blij man.’

Samenspel, jaargang 53, oktober 2022