Goes veilig

Goes wil een gemeente zijn waar inwoners, ondernemers en bezoekers veilig zijn en zich veilig voelen. In deze rubriek leest u wat de gemeente doet en wat u zelf kunt doen. Samen houden we Goes veilig.

Aantal handhavers

De gemeente vindt openbare veiligheid een belangrijk onderwerp. Daarom heeft de gemeenteraad in 2021 en 2022 extra geld uitgetrokken voor de uitbreiding van het team Handhaving Leefbaarheid. Het aantal handhavers op straat is gegroeid van vijf naar acht personen. ‘We zetten deze groei de komende tijd door naar twaalf, zegt teamleider Handhaving Robert Paling. ‘Door die uitbreiding hopen we steeds vaker op de plek te zijn waar de inwoner ons verwacht.’

Professionele uitstraling

Naast de uitbreiding, hebben de handhavers ook een professionelere uitstraling gekregen. ‘De auto’s waarin de boa’s rijden, hebben nu zwaailichten en stopborden. Ze dragen een bodycam en op hun uniform zitten tegenwoordig ook onderscheidingstekens. Dat laat zien welke rang ze hebben’, vertelt Robert. ‘Maar onze professionelere uitstraling gaat verder dan uitrusting en materiaal. Doordat de handhavers naast hun werk ook veel opleidingen volgen, hebben ze ook meer bevoegdheden gekregen. Zo mogen ze zichzelf beschermen en mensen aanhouden wanneer die niet meewerken. Bijvoorbeeld tijdens de horecadiensten die ze draaien en er sprake is van openbaar dronkenschap.

Gastheer van de gemeente

Paling is blij met de ontwikkeling van het team. ‘Doordat we steeds professioneler en vaardiger worden, dragen we nog meer bij aan het veilig houden van Goes. Inwoners mogen natuurlijk wat van ons verwachten, maar we hebben ook hun hulp nodig. We willen optreden als gastheer van onze gemeente en een voorbeeld zijn in en voor de regio. Dat is onze doelstelling.

Handhavingsverzoek indienen

Wilt u een handhavingsverzoek indienen? Mail dan uw situatie en contactgegevens naar stadskantoor@goes.nl.

Samenspel, jaargang 54, januari 2023