Goes veilig

Goes wil een gemeente zijn waar inwoners, ondernemers en bezoekers veilig zijn en zich veilig voelen. Dit willen we zo houden en verbeteren waar dat kan. In deze rubriek leest u wat de gemeente doet en wat u zelf kunt doen. Samen houden we Goes veilig.

Fietsendiefstal voorkomen

Het aantal fietsendiefstallen in onze gemeente neemt helaas toe. Bij de politie kwamen in 2020 nog 109 meldingen van fietsendiefstal binnen. In 2021 waren dit er maar liefst 168. De teller staat dit jaar al op 115 meldingen. Dat is veel te veel. Het valt op dat vooral in het weekend in de binnenstad van Goes fietsen verdwijnen. Het Stationsplein, de Keizersdijk en de Marconistraat zijn de plekken waar dit het meeste voorkomt.

Tips

Om het aantal fietsendiefstallen te verminderen, is het belangrijk uw fiets veilig te stallen. Of het nu op straat is, in een fietsenstalling of bij u thuis. Met deze tips maakt u het fietsendieven lastiger:

  • Zet uw fiets altijd op slot, ook in de schuur of de garage;
  • Zet het ringslot tussen de spaken waar ook het ventiel zit;
  • Gebruik altijd een tweede slot. Bevestig het zo hoog mogelijk, zodat het moeilijker open te breken is;
  • Haal het extra slot door het frame en het voorwiel;
  • Zet uw fiets vast aan een paal of een rek.

Fietspaspoort

Doe altijd aangifte als uw fiets gestolen is. Inwoners van Goes kunnen via de website van de gemeente een fietspaspoort aanmaken. Dit verhoogt de kans dat uw fiets na aangifte van diefstal eerder terug te vinden is. De politie heeft namelijk alle kenmerken van uw fiets nodig om deze op te sporen. Ga voor het maken van een fietspaspoort naar de website en vul het formulier in.

Ga naar de website van de gemeente. 
 

Samenspel, jaargang 53, oktober 2022