Goes van toen

Op het gebied van sporten en bewegen is er van alles te doen in Goes. Vroeger zaten ze hier ook niet stil. We doken de archieven in en laten hier wat ‘kiekjes uit de oude doos’ zien.

IJspret in de haven

IJspret in de haven in 1942. In deze tijd was er nog geen ophaalbrug maar een stenen brug. Daarom liggen er geen boten in de haven. IJspret in de haven in 1942. In deze tijd was er nog geen ophaalbrug maar een stenen brug. Daarom liggen er geen boten in de haven.

Foto: B.H.M. de Poorter

Goes van toen 1

Boogschieten

en wedstrijd boogschieten op de Grote Markt in 1975. De man op de foto draagt traditionele Zeeuwse streekdracht.

Foto: B. vd Plasse

Goes van toen 2

Clubgebouw A.V. '56

In 1980 was de opening van het nieuwe clubgebouw van A.V. ‘56 op sportpark Het Schenge. In 2015 is het clubgebouw vernieuwd.

Foto: Tannie de Jonge

Goes van toen 3

Drijvend zwembad Wolphaartsdijk 

Het drijvende zwembad ‘Het Fort’ rond 1965. De gemeente Wolphaartsdijk nam dit zwembad in 1962 over van de gemeente Rotterdam voor 6.000 gulden. Tien jaar later is het afgebroken. Het was bedoeld om de kinderen zwemles te geven in een afgesloten deel van het Veerse Meer. Zoals je je wel kunt voorstellen was dat water ijskoud.

Foto: A.J. Katsman

Goes van toen 4

Voetbalwedstrijd

Een mooie plaat van een voetbalwedstrijd uit 1975 op sportpark het Schenge. Wist je dat het sportpark is vernoemd naar het oude vaarwater tussen Wolphaartsdijk en de rest van Zuid-Beveland? Dit vaarwater heette De Schenge. In 1874 is het gebied ingepolderd.

Foto: J.M. Bitter

Goes van toen 5