Gerben de Witte

Gerben de Witte heeft een hoveniersbedrijf en is voorzitter van Ondernemersvereniging Wolphaartsdijk, een jonge vereniging met ongeveer 80 leden. Samen met de dorpsvereniging willen ze Wolphaartsdijk op de kaart zetten als aantrekkelijk dorp voor inwoners en toeristen.

Toekomst

‘Onze vereniging bestaat nu bijna acht jaar en bijna iedere ondernemer hier is lid. Twee keer per jaar hebben we een ledenvergadering. Tussendoor organiseren we allerlei activiteiten, zoals een barbecue, uitjes en andere bijeenkomsten. Ons doel is Wolphaartsdijk klaar te maken voor de toekomst. Vooral nu er uitbreiding is van recreatie, willen we samen kansen pakken. We zijn van plan regelmatig bij andere ondernemersverenigingen te gaan buurten, van dorpen die voor dezelfde uitdaging staan als wij. Maar bijvoorbeeld ook bij het Ondernemers Contact Goes.

Bonnen

We zijn gelukkig geen leden kwijtgeraakt tijdens de coronaperiode. Voor wie het lidmaatschapsgeld niet kon betalen, hebben we onderling een oplossing gezocht. Vooral de restaurants hadden het moeilijk. Maar daar hebben we samen iets moois voor bedacht. De campings met vaste staanplaatsen, boden hun gasten tegoedbonnen aan ter compensatie voor het stageld. Deze bonnen, met een totale waarde van zo’n € 15.000, konden ze besteden bij onze restaurants. Ook als bestuur hebben we ons steentje bijgedragen. Zo maakten we bijvoorbeeld zoveel mogelijk gebruik van de afhaalmogelijkheden. Er is niemand op ons dorp failliet gegaan!

Activiteiten

In het verleden hebben we als verenigingsbestuur allerlei activiteiten georganiseerd, zoals de Havenfeesten Wolphaartsdijk en een strandfeest. Daar praten mensen nog steeds over. Omdat dit veel tijd kost en wij zelf ook allemaal een eigen bedrijf hebben, pakken we dit nu anders aan. Ondernemers die hier iets willen organiseren, bieden we alle mogelijke ondersteuning. Mooi om te zien hoe dit wordt opgepakt!’

Samenspel, jaargang 53, oktober 2022