Een fijne omgeving voor mensen met dementie maken we samen

Eén op de vijf Nederlanders krijgt dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt in de toekomst het aantal mensen met dementie nog verder. Dus ook in Goes krijgen meer inwoners én organisaties hiermee te maken.

Dementievriendelijke gemeente

Het is belangrijk dat mensen met dementie zo lang mogelijk kunnen meedoen in de samenleving. Goes wil een dementievriendelijke gemeente zijn en mensen met dementie een fijne omgeving bieden waarin ze hun dagelijks leven kunnen voortzetten. Een dementievriendelijke gemeente zijn we met elkaar. Ook u kunt uw steentje bijdragen. Door dementie te herkennen, te weten hoe u iemand met dementie kunt helpen en dementie bespreekbaar te maken.

Gratis online trainingen

Op de website samendementievriendelijk.nl kunt u gratis online trainingen volgen. In twee algemene trainingen leert u vaardigheden en krijgt u tips die belangrijk zijn in het contact met mensen met dementie. Daarnaast zijn er twaalf trainingen voor specifieke beroepsgroepen, zoals in de winkel, aan de telefoon en in het vrijwilligerswerk. In deze trainingen komen situaties aan bod die binnen deze werkvelden veel voorkomen.

Mooie initiatieven

Een dementievriendelijke gemeente zijn we samen. Daarom zijn we op zoek naar mooie initiatieven die een inspiratie kunnen zijn voor anderen. Heeft u bijvoorbeeld een bedrijf en zet u zich in voor mensen met dementie? Of werkt u voor een organisatie of vereniging die dementievriendelijk is? Dan horen wij dit graag. Stuur een e-mail naar communicatie@ goes.nl met een korte omschrijving en contactgegevens. Wie weet staat uw verhaal in een volgende editie van Samenspel.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over dementie of een gratis training volgen? Ga naar de website Samen dementievriendelijk. 
 

Samenspel, jaargang 53, oktober 2022