Een eerste huis tóch kopen met de starterslening

Voor starters op de woningmarkt is het vaak moeilijk om de financiering rond te krijgen voor de aankoop van een woning. Een starterslening kan hierbij helpen.

Lening

De lening overbrugt het verschil tussen de prijs van het huis en de maximale hypotheek die u bij de bank afsluit. De starterslening is niet nieuw. Vanwege de stijgende prijzen op de woningmarkt, is het aankoopbedrag bijgesteld van 190.000 naar 301.000 euro. De hoogte van de lening is ook gestegen, van 38.000 naar 40.000 euro. De starterslening kunt u gebruiken voor de aankoop van een nieuwbouw- of bestaande woning.

Rente- en aflossingsvrij

De lening is de eerste drie jaar rente- en aflossingsvrij en wordt alleen verstrekt aan inwoners van de gemeente Goes of aan mensen die naar de gemeente Goes verhuizen. De gemeente stelt de lening beschikbaar samen met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten, om starters een kans te geven op de woningmarkt.

Website

Kijk voor meer informatie over de starterslening op de website. Hier leest u ook de ervaring van Isaura. Ga naar de website van de gemeente. 

Samenspel, jaargang 53, juli 2022