De Goese favorieten van Kees van Overloop

Als advocaat, vader van twee pubers en fanatiek padel- en keyboardspeler zit Kees niet vaak stil. Hij woont met zijn gezin in de Goese Bloemenbuurt en is voorlopig niet van plan om hier weg te gaan. ‘Goes heeft gewoon alles. Het is er gezellig, groen en het is een fijne plek om te wonen en te werken.’ Wij vroegen Kees naar zijn favoriete plekken in de gemeente Goes.

De mooiste straat ...

vind ik de Jacob Valckestraat. Ik wandel hier bijna elke dag doorheen vanaf mijn huis naar kantoor. Deze straat heeft een prachtig zicht op de Stenen Brug, De Veste en de fontein. Maar Goes heeft nog veel meer moois. Ik raad alle Goesenaren aan om een keer met een stadsgids op pad te gaan. Zo ontdek je pas echt de schoonheid van de stad.

Het ultieme vakantiegevoel ...

krijg ik van alle terrasjes in Goes. Met name Katoen en De Brass zijn mijn favoriete plekken door de gezellige sfeer. Dit geldt trouwens ook voor Als advocaat, vader van twee pubers en fanatiek padel- en keyboardspeler zit Kees niet vaak stil. Hij woont met zijn gezin in de Goese Bloemenbuurt en is voorlopig niet van plan om hier weg te gaan. ‘Goes heeft gewoon alles. Het is er gezellig, groen en het is een fijne plek om te wonen en te werken.’ Wij vroegen Kees naar zijn favoriete plekken in de gemeente Goes. het Goese Sas. Hier waan je je direct op vakantie door alle bootjes en het water.

Een knap stukje natuur... 

is stadspark De Veste. Daarnaast ben ik ook onder de indruk van sommige bomen. Er staat bijvoorbeeld een prachtige boom voor de oude muziekschool. Maar ook op het Rimmelandplein staan een paar bijzondere exemplaren.

Een uniek adresje... 

is Podium ’t Beest. Hier vind je mij zo nu en dan tijdens een dancefeestje of voor een toneelstuk. Voor de rust en ruimte ga ik naar Puur in Kattendijke. Dit is de boerderijwinkel en thee- en fruitpluktuin van mijn broer. Mijn vader was vroeger ook een fruitteler, dus deze plek doet mij altijd denken aan mijn kindertijd.

Sporten en bewegen... 

doe ik vooral bij sportpark Het Schenge. Hier speel ik padel en ben ik coach voor het tennisteam van mijn zoon. Ik ben ook coach bij de hockeyvereniging. Bij beide verenigingen hangt een fijne sfeer. Het Schenge is een mooi en ruim sportgebied met een heleboel leuke clubs. Er is voor iedereen wel iets te vinden.

Kees van Overloop